Pertti Hemmilä

Synnyin Somerolla 7-lapsisen perheen nuorimpana. Sieltä tieni kulki Hämeen Härkätietä Tarvasjoelle. Jo pienenä poikana opin työnteon merkityksen. Tähän vaikutti osaltaan se, että ollessani vasta 13-vuotias minua kuusi vuotta vanhempi veljeni menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen vain 20-vuotiaana. 

Lapsuuteni oli onnellinen, mutta työntäyteinen. Minulla oli rakastavat vanhemmat ja hyvä koti. Sain hyvän kasvatuksen ja kestävät arvot perinnöksi. Pääsin myös aikanaan poliisikouluun. Olin siitä todella ylpeä ja kiitollinen hyvästä ja monipuolisesta koulutuksesta. Poliisikoulun jälkeen muutin pian ensimmäiseen omaan kotiin Lietoon vuonna 1978. Liedosta muutin Halikon Naapalaan v. 1983. Vanhimmat lapset olivat tuolloin 3- ja ½-vuotiaat.

Poliisin töiden ohella hoidin ja kunnostin tilaa. Tilan tuotantosuunta on ollut koko ajan kasvinviljely. Olen ollut aina intohimoinen viljelijä ja yrittänyt kehittää tilaa ajan vaatimusten mukaisesti, joskus jopa onnistuen.

Varsinaissuomalaiset ihmiset valitsivat minut kansanedustajakseen vuonna 1999. Tätä arvokasta luottamustehtävää hoidin täydestä sydämestäni vuoteen 2015.  Sen vuoden vaaleissa Kokoomus menetti 7 paikkaa, edustajamäärän pudottua 44:stä 37:ään. Olin silloin yksi heistä. Mielestäni niin iso vaalitappio oli seurausta yltiöliberaalista politiikasta.

Minulle perusarvot ja perinteet ovat edelleen tärkeitä. Ne ovat Suomea kannattaneet jo yli 100 vuotta.

Viimeiset kahdeksan vuotta olen toiminut täyspäiväisesti metsä- ja energia-alan yrittäjänä yhdessä poikani kanssa. Yrityksellämme on merkittävä aluetaloudellinen ja työllistävä vaikutus ja itselleni tämä on ollut arvokasta arkitodellisuuden kokemusta mitä on olla yrittäjänä Suomessa.  Nämä vuodet ovat eduskuntatyön jälkeen lisänneet tietoisuuttani siitä, mitä lainsäädäntöä pitää ensimmäiseksi muuttaa ja mitä sääntelyä purkaa, joilla voidaan helpottaa yrittäjän ja yritysten tilannetta ja parantaa maamme selviytymistä talouden kriisissä.

Poliisina olen kantanut huolta kaikenlaisesta turvallisuudesta maassamme. Kannatin Natoon liittymistä jo heti EY -jäsenyyden alussa, jolloin siihen olisi ollut loistavat mahdollisuudet. Olen aina nähnyt itäisen naapurimaamme uhkan todellisena, vaikkei sitä kaikki halunneetkaan myöntää. Piti nähdä tällainen sota ennen kuin osan silmät aukesivat.

Vaimoni työskentelee TYKSissä anestesialääkärinä. Sairaanhoidon ja terveydenhuollon arjen haasteet ovat auenneet sen myötä konkreettisesti.

Lapsiperheiden arki on taas tullut hyvin lähelle jälkikasvun elämää läheltä seuratessa. Minulla on neljä aikuista lasta ja Tuijalla kaksi. Meillä on yhteensä 12 lastenlasta.

Nykyhallituksen holtiton talouspolitiikka on ajamassa tulevat sukupolvet kohtuuttoman taloudellisen taakan alle. Tosiasiassa olemme eläneet viime vuodet lastemme ja lastenlastemme kustannuksella. Olen siksi huolissani tulevaisuudesta ja lähdin ehdokkaaksi antaakseni elämänkokemukseni teidän käyttöönne. Puolustan aina ja kaikessa kotimaista. Ruokaa ja energiaa, samoin kuin yritysten, tuotannon ja työpaikkojen säilymistä. Huoltovarmuus on Suomen selkäranka, jos maamme joutuu kriisiin.

Mikäli tunnet ajatukseni tärkeiksi, olet lämpimästi tervetullut tukiryhmääni.

Pertti Hemmilä

 

 

Liity tukijoukkoihin