Rehellinen kansanedustaja

Olin vuosina 1988-2017 eli lähes 30 vuotta eduskunnassa töissä, josta valtaosan Arkadianmäen kirstunvartijana eli talouspäällikkönä. Siinä hommassa tutustuin lähes 800 kansanedustajaan, joista suurimpaan osaan pintapuolisesi, mutta muutamaan lähemminkin.

Vuonna 1999 eduskuntaan tullut Pertti Hemmilä oli yksi niistä, joista tuli elinikäinen ystävä. Siten tämä arvioni hänestä ei ole objektiivinen, mutta ihan totuuden mukainen.

Suomalaiset luottavat poliiseihin. Heistäkään eivät kaikki ole rehellisiä. Mutta Pertti on. Hän ei 16 edustajavuoden aikana jäänyt kiinni vedätyksestä, puolitotuuksista tai peräti valehtelusta. Jouduin työssäni hyväksymään matkalaskuja, käsittelemään kulukorvauksia ja monia muita taloudellisia etuuksia, joissa on mahdollista toimia väärin. Näin läheltä myös niitä, joiden poliittiset puheet olivat julkisuudessa jotain muuta, kuin miten he toimivat kulissien takana.  Pertin teot ja puheet olivat yhtä.

Rehellisyyden lisäksi Pertti oli ahkera ja aikaansaapa edustaja. Hän perehtyi asioihin perusteellisesti ja toimi määrätietoisesti tavoitteidensa ja ihanteidensa edistämiseksi. Häntä arvostettiin – ei vain edustajien vaan myös eduskunnan virkakunnan parissa. Tästä oli osoituksena valinta vuosiksi 2012-16 eduskunnan tilintarkastajien puheenjohtajaksi.

Rehellisyyden ohella Pertti on rohkea. Sen hän osoitti Kataisen eripurahallituksen aikana vastustamalla Fortumin sähköverkkojen myyntiä ja Liikkuvan poliisin lakkauttamista. Hän näki, että Caruna tulee häikäilemättä rahastamaan kuluttajia ja liikenteen valvonta merkittävästi heikkenee. Ja näinhän on juuri käynyt.  

Pertillä on sellaiset näytöt, että häntä kannattaa äänestää.

Pertti J. Rosila 
ent. eduskunnan talouspäällikkö, seurakuntaneuvos
Espoo, vapaa-ajan varsinaissuomalainen

Takaisin etusivulle